V. MESZES ILDIKÓ: MEGMONDALAK APUKÁMNAK!

V. MESZES ILDIKÓ: MEGMONDALAK APUKÁMNAK!

Fotómontázs: Magločistač

Objavio: Magločistač

04.04.2016

Kategorija: Politika

Pásztor István és maroknyira fogyatkozott, ámde legalább annyira lelkes elit alakulata, kissé skizofrén módon egyrészt folyton arról beszél, hogy ez a balliberális (helyenként viszont szélsőjobb), idegen elemek által finanszírozott Magyar Mozgalom csak pár száz hangoskodóból áll, akik listát se tudnak állítani a választásokon és a VMSZ-nek a nyomába se érnek. Másrészt meg a pártelnök folyton valamelyik „apukájához” rohangál. Merthogy neki van kettő is. Az egyensúlypolitika jegyében, az egyik Belgrádban, a másik Budapesten

 

 

Mindannyian emlékezhetünk gyerekkorunkból olyan eset(ek)re, amikor a gyengébb, megalázott, legyőzött gyerek utolsó aduként azzal vág vissza, hogy megmondalak apukámnak, aki majd jön és jól megver téged.

Izvor: kormany.hu

Forrás: kormany.hu

Valami ilyesmi tapasztalható most a vajdasági magyar politikai színtéren. A Vajdasági Magyar Szövetség, amely – elnöke szerint – az itteni megfogyatkozott, bár meg nem tört magyarság totális, abszolút támogatottságát élvezi, olyannyira, hogy csak a VMSZ és senki más, ezt a dacos hisztit vágta be. Pásztor István és maroknyira fogyatkozott, ámde legalább annyira lelkes elit alakulata, kissé skizofrén módon egyrészt folyton arról beszél, hogy ez a balliberális (helyenként viszont szélsőjobb), idegen elemek által finanszírozott Magyar Mozgalom csak pár száz hangoskodóból áll, akik listát se tudnak állítani a választásokon és a VMSZ-nek a nyomába se érnek. Másrészt meg a pártelnök folyton valamelyik „apukájához” rohangál. Merthogy neki van kettő is. Az egyensúlypolitika jegyében, az egyik Belgrádban, a másik Budapesten. Az elnök úr így hát felváltva hisztizik, hol az egyiknek, hol a másiknak, hogy ez a rossz Magyar Mozgalom már megint bántotta. Pedig… A még fellelhető nyilatkozatok szerint a pártelnök volt az, aki először megüzente a mozgalom vezetőinek, hogy „nem lehet egy fenékkel két lovon ülni”, utóbb meg már egyenesen lenemzetárulózta egykori párttársait. Aztán, amikor az MM már több mint 15 ezer aláírást összegyűjtött, akkor éppen a VMSZ igyekezett bírósági úton ellehetetleníteni, hogy a MM indulhasson a választásokon.  A megmérettetésen. Ami nem is igazán érthető, hiszen ha a VMSZ-t támogatja a vajdasági magyarság túlnyomó többsége, az MM pedig néhány palicsi ficsúr teniszpartner hobbiszervezete, akkor miért ne derülhetne ez ki a választásokon?

A VMSZ-t nem védte meg a belgrádi apuka: a bírósági döntés nyomán a Magyar Mozgalom ismét versenybe szállhat. A formáció azt is bejelentette, hogy minden szinten át fogja adni a jelöltlistáit. Ekkor ismét eluralkodott a pánik (vagy a hamariság) a Pannon-tenger eme haladó széllel dagasztott vitorlájú zászlóshajóján és jött a Kurir-hadművelet: a „megbízható, de névtelenségükhöz ragaszkodó hírforrások” bevetése.

Ahogyan az a Pannon RTV hírében elhangzott: „Nem hivatalos információk szerint a civil szervezetként bejegyzett Magyar Mozgalom más szerbiai pártok támogatásával gyűjti a köztársasági jelöltlista állításához szükséges aláírásokat. Állítólag a Bojan Pajtić vezette Demokrata Párt több városban is segíti az MM aláírásgyűjtését, annak érdekében, hogy a civil szervezet a VMDK-val közösen átadhassa a köztársasági jelöltlistáját.” Mindehhez picit fura állagú tejszínhabként a tortán hozzácsapódott a mindig jól értesült Pál Károly, aki többek között azt jelentette ki: „Ahogy az aláírásgyűjtésből láthatjuk, követhetjük, amit ők megvalósítottak az elmúlt időszakban, nagyon nehezen lehet elképzelni azt, hogy vajdasági magyar emberek ennyi, több ezer aláírással támogatnák a Magyar Mozgalom indulását, több mint tízezerrel a köztársasági listán. Ehhez más pártok segítségére van szükség. Egyértelmű az, hogy ezt a Demokrata Párt támogatásával teszik meg, és más pártok támogatásával is.”

Fremond Árpád szerint a mozgalom Trsteniken gyűjt aláírásokat. Bárhol is legyen az, teszi hozzá a vajdasági magyar ember, (forrás: Fremond Árpád - Facebook)

Fremond Árpád szerint a mozgalom Trsteniken gyűjt aláírásokat. Bárhol is legyen az, teszi hozzá a vajdasági magyar ember, (forrás: Fremond Árpád – Facebook)

A nyereménykérdés a következő: Mitől egyértelmű? Mivel bizonyítják? Vajon attól egyértelmű, hogy ezt egy VMSZ-es politikus, Pál Károly kijelenti? Ha már a bíróságon az VMSZ-prominensek szava nem jelentett bizonyítékot az MM listájának elkaszálásához, akkor majd a nép gondolkodás nélkül beveszi? Persze, a VMSZ elit alakulatának egyik pittbulja ezt részletezi is: Fremond Árpád saját Facebook-oldalán robbantott, mondván, a mozgalom Trsteniken gyűjt aláírásokat. Bárhol is legyen az, teszi hozzá a vajdasági magyar ember.

Közben a VMSZ elnöke újabb gyöngyszemmel rukkolt elő, ugyanis a VajdaságMa hírportálnak adott interjújában arról beszél, hogy „Nem az a kérdés, hogy mekkora kár keletkezik ezáltal, ez inkább elvi kérdés. Vannak dolgok, amiket nem lehet csinálni, függetlenül attól, hogy mekkora árat kell ezért fizetni. Most azt látjuk, hogy összecsúsznak a szélsőjobbal, és egy olyan alternatívát próbálnak adni, amely a szélsőségek tekintetében mindig távol állt a vajdasági magyar emberektől. Racionálisnak kell lenni, időket túl kell élni, egy közösségnek egy négyéves választási ciklust túl kell élni, és ebben a tekintetben mindenféle személyes indíttatású kalandorság borzalmasan nagy veszély. Most hogyha ez egy-két önkormányzati helybe kerül, hát legyen: ezt el kell takarítani.” Kihallani a mondatokból a fenyegetést, amely burkoltnak igazán nem nevezhető. Hogy ez mennyire tiszta és nemes hozzáállás, amilyennek a VMSZ a kampányát láttatni szeretné? Nekem nem tűnik annak.

A Fidesz emberei a VMSZ által közzétett fotók tanúsága alapján találkoztak a VMSZ helyi aktivistáival, embereivel, (fotó: vmsz.org.rs)

A Fidesz emberei a VMSZ által közzétett fotók tanúsága alapján találkoztak a VMSZ helyi aktivistáival, embereivel, (fotó: vmsz.org.rs)

Mindenesetre, úgy néz ki, mégsem olyan erős az a VMSZ-es elit alakulat, amilyennek mutatja magát. A párt ugyanis a kampány lefolytatásához már a másik apukától kért segítséget. Meglehetősen szembeötlő, hogy nem a VMSZ emberei járják a településeket, hanem a Fidesz arcai jönnek helyettük kampányolni. Szili Katalin, Bayer Zsolt, Németh Zsolt látogatták eddig végig a vajdasági magyar településeket, ahol a VMSZ által közzétett fotók tanúsága alapján találkoztak a VMSZ helyi aktivistáival, embereivel. A magyar választók tömegei valahol máshol voltak. Nyilván akadt jobb dolguk is. A találkozókon pedig egyértelműen elhangzott, hogy a Fidesz kit támogat és hogy ezért kire is kellene a vajdasági magyaroknak szavazniuk. Ahogyan Németh Zsolt megfogalmazta: „Amennyiben a vajdasági magyarság szempontjából eredményesek lesznek ezek a választások, akkor mód lesz arra, hogy folytatódjon az a politika, amit a VMSZ az elmúlt esztendőkben elindított, különös tekintettel arra a jelentős és egyedülálló gazdaságfejlesztési támogatásra, amit a magyar kormány nyújt a vajdaságiaknak.

Jogosan merül fel a kérdés: vajon az önbizalomtól szétrobbanó VMSZ rendelte meg az anyaországi kampánycsapatot, vagy pedig Budapesten látták úgy, hogy itt komoly bajok vannak a partnerrel, ezért gyámság alá kell őt helyezni? Mindenesetre a pesti vendégek vizitsorozatának megkoronázásaként maga Orbán Viktor miniszterelnök látogat el hozzánk április 13-án. A program részletei még nem ismeretek, de azért nagyjából lehet tudni, mi lesz a látogatás célja: a vajdasági magyarság körében közkedvelt politikus saját tekintélyét is latba vetve felvilágosítja a népet, hogy kire is kell szavazni.

Izvor: magyartudat.com

Forrás: magyartudat.com

A szerbiai többpártiság elmúlt 25 éve egy dolgot már bizonyított: a vajdasági magyar ember nem szereti, ha fentről megmondják neki, hogy mit gondoljon. Ezért is voltak a magyar önkormányzatok, élükön Szabadkával, a kilencvenes években ellenzékiek. A szocialistákkal és a radikálisokkal és politikájukkal szemben ellenzékiek.

A vajdasági magyar ember pontosan látja és tudja, kik képviselik az érdekeit és kik teszik ezt csupán a szavak szintjén, önnön egzisztenciájuk biztosítása érdekében. A vajdasági magyar szavazónak megvan a magához való esze és átlát a szitán. Kikéri magának, hogy zsarolják. Akár azzal, hogy neki milyen rossz lesz, ha egyesek elveszítik parlamenti képviselői pozíciójukat, akár azzal, hogy ha „nem jól” szavaz, akkor milliárdoktól esik el. Forintban. Valaki.

A vajdasági magyar embernek megvan a saját véleménye és nem kér az utasításokból. Akkor sem, ha azok Belgrádból érkeznek, de akkor sem, ha Budapestről. A VMSZ meg hiába panaszkodik az apukáinak: a gyerekek, akiket a párt annyira szeret értelemtől megfosztott birkanyájnak tekinteni, már felnőttek. És nem félnek.

 

 

(Magločistač)

pecat1

 

 

 

[clear]

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“V. MESZES ILDIKÓ: MEGMONDALAK APUKÁMNAK!”

Jani says:

Nagyon jó meglátása a dolgoknak! Még csak annyit kell hozzátenni, hogy pont a VMSZ volt az a fél aki obstruálta a közös lista állítását… Hiszen nem egyszer hívták közös megbeszélésre pl. Óbecsén is őket, hogy összefogva átvegyék a helyi hatalmat a haladóktól, ők nem voltak hajlandók erre. Persze ezen nem is kell csodálkozni, hiszen a főnök időnap előtt megfeküdt a haladóknak, valószínű “ők” tanácsolták neki, hogy na-na ! , amennyiben összmagyar lista indul, akkor nem lesz semmi a beígért jólfizető pozíciókból… És a család pénzforrás nélkül marad, pedig van mit a tejbe aprítani a nyugdíjig.
Mert nagy valószínűséggel Óbecsén egy lista indulással sikerült volna megfelelő koalíciós partnerrel az oldalán kiütni a nyeregből a haladókat. A vajdasági magyar ezt is lássa ám…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.