MATT?

MATT?

Gabor Bodiš, izvor: slobodnaevropa.org

Objavio: Magločistač

21.04.2015

Kategorija: Politika

Az MNT semmilyen fontos vagy lényegtelen kérdésben önnállóan nem dönt. Egy áldemokrácia szánalmas alibije.

Kénytelen voltam kérdőjelet tenni a címbe, hiszen igaz, hogy az MNT mai ülésésezésének igazi tétje már a legelején eldőlt (Lovas Ildikó lemondott), de korántsem lehet végső megoldásról beszélni. Elnézve a vajdmagyar parlament munkáját, végtelen szomrúság töltött el. Van két ellenzéki képviselő (VMDK – Tari és Bacskulin), aki hiperaktív, de a VMSZ-es többség csak biodíszlet és szavazógép. Senkinek semmihez nincs hozzáfűzni valója (kivétel: Dudás megvédte Hajnalt), de minek is lenne, hiszen a pártközpontban már döntöttek mindenről. Az MNT semmilyen fontos vagy lényegtelen kérdésben önnállóan nem dönt. Egy áldemokrácia szánalmas alibije.

Az igazi hatalmi központ (és a közpénzek elosztásának helye) a VMSZ szűkebb vezetése. Ebben pedig továbbra is ott van Lovas Ildikó. Punktum. Ami eddig történt – semmi. De várjuk ki a végét. A remény hal meg utoljára.

Lentebb a vadmagyar parlament mai tanácskozásának menete:

Majdnem pontosan kezdődött az MNT ülésezése.

Hajnal Jenő elnök mindenekelőtt bejelentette, hogy Lovas Ildikó a Végrehajtó Bizottság eddigi tagja visszavonhatatlanul lemondott MNT tagságáról.

Hajnal Jenő elnök javasolta a Végrehajtó Bizottság új összetételét, amelyben a régi tagok szerepelnek, kivéve Lovas Ildikót.

A két ellenzéki, Tari és Bacskulin, kéri Hajnal lemondását a VB körüli hibák miatt.

Dudás Károly megvédi Hajnalt.

A Vass Tibor, a Magyar Liga képviselője is lemondásra szólította fel Hajnalt. Hajnal nagyokat sóhajtva beszél.

A szakértelem hiánya ült itt tort – mondja Tari.

Hajnal nagyokat sóhajt, majd felszólal.

Nem tussoltunk el semmit – mondja. Megtettük, amit meg kell tenni – teszi hozzá. Marad a javaslata: három régi tag és egy elnökjelölt legyen az új VB. Lovas nincs benne. Írásban lemondott nemzeti tanácsi tagságáról.

Szavazat többséggel ( a 32-ből 27-en igennel szavaztak) elfogadták a javaslatot.

A régi-új VB összetételéről (mínusz Lovas) titkos szavazással döntenek. A levezető elnöknek baja támadt a nevekkel, de végül sikerült felsorolnia a listát.

Nem történik semmi, cédulákkal babrálnak. Az elnök hallgat.

Megválasztódott – mondta a szavazatszámláló bizottság vezetője. Mármint a VB. 26 igen. Meg egy ismeretlen eredetű cédula.

Tari István megint beszél. Szerinte ügyrendileg most is hibáznak. Mert négy tagra és egy elnökre kellett volna szavazni, nem 3 plusz egyre. Bacskulin fokozza: nem láttuk Lovas lemondó levelét sem. Hajnal azt mondja, a dokumentumok Lovas ügyében ott vannak az asztalon, bárki megnézheti őket.

Bacskulin nem hagyja magát. Miért nem kapták meg az MNT tagok az ülés előtt az új javaslatot és Lovas levelét? Most a dátumot keresik az okmányon.

Kezd az egész unalomba fulladni. Ügyrendi kérdések és azok módosításaival foglalkozik Tari.

Lovas le- és felmondásának azonnali közlésével sikerült a lebonyolítóknak tompítani a feszültséget. Közben Tari nem talál valamilyen ügyrendi szakaszt, de nem hagyja magát. Az idő múlik – figyelmezteti az elnök.

A Fórum Könyvkiadó zárszámadása következik. Virág Gábor igazgató számokról beszél. 27 mű jelent meg tavaly. 400-400 példányban jelent meg a Híd és a Létünk.

Majd jön Tari. Valakinek a szemébe mond valamit, de szaggatott a közvetítés és nem világos kinek.

Hajnal megint Lovast dicséri, ezúttal a zentai színház kapcsán.

Bódis Gábor

Forrás: naplo.org

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.