KATINA NEDILJA: LITOVANJE PO VUČIĆU

KATINA NEDILJA: LITOVANJE PO VUČIĆU

13.06.2015

Kategorija: Politika

Ništa nisam ni od tog divana razumila, al to da cila Vlada – svi ministri, njevi zamenici, niki sekretari, pa savitnici savitnika, i sami savitnici, i ko zna kaki tu još ima što side i ne rade ništa tokom cile godine, e taki da lituju svi od reda u Srbiji, to bi baš volila vidit! A pošto je danas zdravo u modi virit Vučiću iz gujce, mož bit da i bude štogod od te akcije, onako, za javnost. Najveći problem tom silnom svitu će bit da ne metnu slike s pravog litovanja na onaj intermet, da svi vidimo kako njima dobro iđe

 

 

Znate, dico, obično kad dođe lito bude zdravo dosadno u varoši. Oni koji imaje novaca razbižu se po kojekakim morima, po koji i dvared ako njim je buđelar baš debo. Oni koji nemaje novaca lade noge u lavoru el se podapiraje vodom iz criveta nasrid avlije. Na koja god vrata da zakucaš, dočeka te kaka cidulja na kojoj piše „Ne radi – zbog godišnji odmora“.

Najvećma se pate naši po cilom ataru, ti se kupaje u svom znoju dogod vršidba ne svrši. Al i oni se znaje opuštit uz kako ladno pivo dok čekaje u koloni da pridaju žito. Tek kad se povede divan o cini roda, e ondak njim se smrkne prid očima, pa njim nije dobro, pa se bune, pa oćel el neće blokirat putove. I to bude vist koja obiluži svako lito i koja podsiti i novinare da imaje teme i ozbiljnije od ti jel koja starleta pokazala tur na kakoj plaži.

Al ove godine, dico, bit će sve samo ne dosadno. Jeto, prija koji dan, u cik zore upali baćo televizor da vidi koliko nas vrio četvrtak čeka, kad izleće onaj vištac Vučić, ozbiljan ko kaka sveta prilika, pa kaže da će naredni misec dana bit zdravo teško za Srbiju. Ajd tu ga još i nisam pratila, uvik štogod priuveličava ko da je pitanje života el smrti. Al kad je kazo i da poziva građane na jedinstvo u narednim danima jel se mora očuvat ta politička stabilnost zemlje, oma sam se smandrljala u stoc. Oćel nas ovaj šmuciger opet uvest u kaki rat, nek iđe u peršin?! Neće mu bit prvi put, ne, ne.

Ja dokraj ništa nisam razumila šta se sad tako strašno zbiva. Ta nama je teško, pa teško otkad nema Tite a upražnjavamo tu demokraciju ko one stvari brez zaštite. Baćo me ukorava, kaže, pod matore dane sam počela lajat ko što laju na televizoru s nacionalnom tom kakom frekvencijom. E, baćo, te frekvencije su dilili i popovi. Ako će njima, valjda će i meni dragi Bog oprostit grije.

Pedig, dico, sve je to divanio vištac Vučić dok nas je svitovo da tribamo litovat u Srbiji; ne znamo mi koliko je Srbija lipa. Bolje naše novce da trošimo tu, neg da punimo buđelare strancima. Kazo je i da ne mož nikom zabranit da lituje digod napolju, već će jeto on, i ne samo on već cila Vlada, svojim primerom pokazat da tako lipu akciju podržavaje. A ko bude radio ko i Vučić, dobit će i kake olakšice priko niki vaučera kad dođe na red plaćanje poreza.

Ništa nisam ni od tog divana razumila, al to da cila Vlada – svi ministri, njevi zamenici, niki sekretari, pa savitnici savitnika, i sami savitnici, i ko zna kaki tu još ima što side i ne rade ništa tokom cile godine, e taki da lituju svi od reda u Srbiji, to bi baš volila vidit! A pošto je danas zdravo u modi virit Vučiću iz gujce, mož bit da i bude štogod od te akcije, onako, za javnost. Najveći problem tom silnom svitu će bit da ne metnu slike s pravog litovanja na onaj intermet, da svi vidimo kako njima dobro iđe.

A kad smo već kod uvlačenja Vučiću tamo di je zdravo gusto sa stanovišta ljudske anatomije, jeto da budem fina da ne upotribim onu rič od četri slova, kaže mi snaš Klara da se naš Ivanišević dr Nenad baš trudi da bude prvi u tom nečasnom redu. Prija koji dan je važno obavistio cilu javnost da njegova stranka ulazi u koaliciju s Gojkovima.

Ajd to i nije nika vist, dalo se očekivat. Al način na koji je on to kazo! Te mi ćemo slavit 20. prosinca, al slavit ćemo i 19. sledećeg miseca, i mi ćemo zajedno ovako-onako, i mi nećemo bit ko oni ranije, privatno kako preduzeće za lično bogaćenje s velikim ucenjivačkim potencijama, mi ćemo bit jedinstveni, ta gotovi su izbori i u njegovoj Subatici, i u ciloj Vojvodini, i već je svima lakše, i već je sve bolje.

Jezus Marija, dico, zasinio Nenad i samog Rasima i nikog Gojkovog iz Novoga Sada, nikako ime da mu zapamtim. I ja sad ne znam jel taj naš varoščanin misli da mi tako zdravo kratko pamćenje imamo da se ne sićamo da je bio prvi međ istim tim demokratama koje vriđa di god se pojavi. Zbog taki je Demokracka stranka propala, jeno ne mož se nikako oporavit, a iste te sad priko reda primaje bivši radikali. Ta za našu političku scenu oni „Parovi“ koje svi gledaje su obrazovni program.

Bit će ovo, vidim ja, vrilo lito. Vrilo, al brez litovanja. Za tako štogod ni ove godine baćo i ja nismo uspili ušporovat. Vučićeva dilema – Srbija el inostranstvo – nas, dico, ne muči. Mada, da mi plati, možda bi i očla vidit lipote te Srbije. Ionako se osićam ko u inostranstvu čim priđem Brankov most. Drugčija rana, drugčiji ljudi, drugčiji običaji. Ko da nismo ista država.

Budite pozdravljeni,

Vaša Kata

pecat1

 

 

 

[clear]

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“KATINA NEDILJA: LITOVANJE PO VUČIĆU”

Mali Perica says:

Borme, ja ću poslušat primijera Vučića i litovaću u Srbiji… samo ću prvo malčice skoknit do Grčke na jedno 10 dana.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.