KATINA NEDILJA: LITNJA PROGRAMSKA ŠEMA

KATINA NEDILJA: LITNJA PROGRAMSKA ŠEMA

Foto: Magločistač

01.08.2015

Kategorija: Politika

Ovi naši varoški vijećnici nisu tako zdravo pridani svom pozivu, oni se sastaju jedared misečno, uglavnom izglasaju i što triba i što ne triba, pa ajd kući

Pribacivam, dico, s jednog kanala na drugi na televizoru i ništa, lipo čovik ne mož nać ništa da se malo opušti. El reprizine reprize kaki davno snimljeni serija i filmova, el nike zvizde i zvizdice s našeg estradnog neba, el politika. Kad smo kod oni prvi ponuda, jevo, ni najnoviji direktor javnog servisa europske Srbije neće da se mane prikazivanja po stoti put te nike serije „Selo gori, a baba se češlja“. Virujem, kad so tom svrši, priće na „Bolji život“ el „Porodično blago“.

A i šta će čovik, razumim ga, od ta tri mi nikako da se maknemo, pa nove teme plasiramo u taj etar. Nit bolje živimo, a tako bi tili. Nit novaca imamo, samo o nikom talu kog, pedig, nema, možmo maštat. I na svu tu bedu, ništa pametno ne radimo. Ajd što ne radimo mi, već što ne rade ni naši zastupnici za koje smo vokšovali! Njev aranžman se baš mož opisat ričima „selo gori, a baba se češlja“.

Gledam, dico, redovno na drugom kanalu skupštinska zasidanja. Sve se ništa usvaja po tom hitnom postupku, jel tako zdravo puno posla ima da ti tamo ljudi ni godišnji odmor ko sav normalan svit ne mogu iskoristit. Kaka pauza, kazo onaj vištac Vučić, u parlamentu ćete ist, pit, održavat higijenu. Čak ni na ono misto di i car pišce iđe, nećete stignit otić! Ako je kogod mislio da se šali, taj se gadno privario.

Znate, jedared je prvi čovik naše vlade toliko sidio u skupštini da ni zviždit nije išo cili 14 sati. Ne bi mi to, obični gledatelji, ni primetili da nam pozornost na tako važnu činjenicu nije skrenio taj niki Babić. On je glavni med bivšim radikalima. Uvik štogod ima kazat, prigovorit, odgovorit, a nuz tako važan mentalni poso stiže i brojat narodnim zastupnicima koliko puta napuštaje svoje misto. I čerez čega: el zbog male, el zbog velike nužde.

Ovi naši varoški vijećnici nisu tako zdravo pridani svom pozivu. Oni se sastaju jedared misečno, uglavnom izglasaju i što triba i što ne triba, pa ajd kući. Ako štogod imaju zajedničko s onim svojim kolegama u glavnoj varoši, u tom Beogradu, to je da nemaju opozicije. Dobro, skoro da nemaju.

A i ono malo ti opozicioni kaki zastupnika el vijećnika, kad se jave za rič, oma njim ovi što su sad na vlasti odgovaraju: te vi bolje da ćutite, te šta ste vi radili cili 10 i kusur godina, te mi sad samo vaše krmače ispravljamo, i vi iz opozicije ste krivi za sve, i zato bolje ćutite. A ako nećete ćutit, oduzimamo vam rič, brezobrazni jedni.

Znate, dico, meni je sve to, na koncu, smišno. Isto tako su divanili posli 5. listopada ovi što su sad u debelom ladu. Njima je za sve kriva onda bila ta nika crveno-crna koalicija – u prvom mandatu. Tek u drugom, mogli su štogod i radit, a da njim baš za sve nisu bili krivi oni prija nji. Ne znam šta i je snašlo u međuvrimenu, pa su od svakog ozbiljnog posla digli ruke, a prste zavukli u naše buđelare zarad svoji puni džepova. Tako su, na tom valu, uskrsli oni što su za sve bili krivi prija 2000. godine, a glavni križ svi nedaća koje je snašlo naše društvo poneli žuti.

Ja sad samo možem zaključit da će tako bit i ovog puta. Dva mandata u jednoj boji, pa dva u drugoj, i tako ukrug. A nama isto, bili ovi el oni. Nama i Rasimu. Samo što je on uvik u vlasti, a mi pod nikom vlasti. Njemu je život dobar, dok mi nikako bolji život da dočekamo. Tu je javni servis europske Srbije da nas na to podsića.

Budite pozdravljeni,

Vaša Kata

pecat1

 

 

 

[clear]

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.