KATINA NEDILJA: KERAMA VAROŠKIM BAŠ DOBRO IĐE

KATINA NEDILJA: KERAMA VAROŠKIM BAŠ DOBRO IĐE

Marija Terezija, Izvor: makarska-post.com

25.04.2015

Kategorija: Politika

A naše varoške kere iz skupštine ćute, prileću sa stoca na stoc, i bave se svim i svačim samo ne onim zarad čega smo za nji i glasovali. Ćuti nam i naš polgármester, a ćute i Gojkovi. Bit će da tek njima tako dobro iđe da im je zdravo, zdravo neprijatno koliko im dobro iđe.

 

Pišem vam, dico, kako smo se dogovorili, dok ne trevim di koje puce triba pripušit na tom internetu. Ima misec dana da ste očli, a kod nas nema ništa posebno novog. Baćo i dalje po cili božji dan gleda na televiziji one Parove, kaže, kaka nam je Vlada taki su nam i Parovi. Ne znam, pri bi kazala da mu se zdravo sviđa Maca Diskrecija, matorom jarcu. A mož bit i da je u pravu. Sem Parova, samo nam se prikaziva još politika. Na koji god kanal da pribaciš, jevo ga Vučić, izliće iz malog ekrana ko kaki vištac.

Ne mož od politike pobić ni u varoši. Ove nedilje je bila naša skupština. Njima tamo, da vam kažem ja, baš dobro iđe. Palamude štogod u prazno, svađaje se ko vaške, pa posli piju zajedno kafu ko da se prije toga nisu pošteno izvriđali. A najbitnije njim je ko di sidi, na kom stocu i porid koga. Neki su toliko puta stoc prominili da ni sami ne mogu da se site s koje pozicije su startovali. To je danas, valdar, u modi bit priletač. Divani se, ne za džabe, samo što i priletačima cina pada zbog inflacije.

A jel kogod štogod pametno kazo na toj poslidnjoj varoškoj skupštini? Pa i nije. Naš Mirko je tražio da naš Pere bude sminjen sa stoca direktora Gerontološkog centra jer je ovaj valdar štogod gadno smastio. Pere se nije zdravo branio, ko veli, sve je to politički progon opozicije. Ja ne znam kome da virujem, i naš Pere i naš Mirko cigurno imaju putera na glavi, al bilo bi dobro da jedared neko nešto i priduzme čerez taki optužbi.

Nisu se na poslidnjoj skupštini samo naši pokazali u pravom svitlu. I njevi su imali dobri po sata kvalitetnog, što kažu danas, rijaliti programa. Jedan se baš pobunio zašto mu skupštinski materijal nije priveden na madžarski u cilosti, tio je i da se potuče. Na kraju nam je naš Mirko sve pojasnio: radi se o smišljenom opstruiranju rada skupštinske većine. Meni se čini ipak da se bliže novi izbori pa triba dilit i zamajavat narod, a narod ko narod, oma se uvatio, pa umisto da gleda u svoj buđelar koji je sve tanji i tanji, palamudi jal Madžari u Srbiji bre triba da divane na svom il tuđem jeziku. Blesav i narod, zaboravlja: di ima volje ima i načina, di nema volje nema ni načina. Za sporazumevanjem, naravski.

A kad smo već kod buđelara, dico, poštaš nam u zadnji par dana ostavlja u sanduče, osim računa, i uplatnice za kojekake poreze. Ne znam ja jel to tako mož i mora, al nije mi pravo da šalju porez na baću i mene da moramo platit niku naknadu za odvodnjavanje i to za dvi godine unazad za avliju, a već calenzujemo za tal. Svaki dan pominjem Mariju Tereziju, ona je bar štogod i radila, a ovi su ko Turci – samo daj. I ne pitaj! Platićemo, dico, i taj porez na lucprde, jel smo tako učeni. Samo ne znam dokleg će to tako moć i naš buđelar izdržat. Jevo, najavljuju i niki porez za ekologiju pride poreza na imovinu.

Ne kažem ja da ne triba, samo bi volila znat di ti novci na kraju završe. A naše varoške kere iz skupštine ćute, prileću sa stoca na stoc, i bave se svim i svačim samo ne onim zarad čega smo za nji i glasovali. Ćuti nam i naš polgármester, a ćute i Gojkovi. Bit će da tek njima tako dobro iđe da im je zdravo, zdravo neprijatno koliko im dobro iđe.

Ne znam, dico, al ovaj ajzliban odavno ne iđe u dobrom pravcu, i bit će da je dobro što ste ga napuštili. Pošaljite nam kaku razglednicu da vidimo di ste, i pišite el vam lipo i dosadno, ko što nama u našoj varoši nije.

 

Vaša Kata

(Vaša Kata je donela odluku da svake subote piše za Magločistač jer, kako kaže, narod ćuti, a ona voli da priča)

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.