KATINA NEDILJA: ENDELEBENDELE POLITIKA

KATINA NEDILJA: ENDELEBENDELE POLITIKA

Glasačka kutija

06.06.2015

Kategorija: Politika

I sad ja vas, dico, pitam jel smo mi birači take ovce da opet nasidnemo na prazne divane i još praznija obećanja? E kad krene sledeće nedilje kampanja, pa kad se odjedared svi aktiviraje, pa kad se site i kanalizacije i neflasterisani putova, i nezaposleni, i penzionera, i turizma na Paliću, i svi pozorišta u našem ataru, i vašaka brez bunja što trče po sokaku, sve ću zabilužit i obavistit vas, da štogod ne propuštite

Endelebendele, to vam je, dico, kad kogod biži od posla i odgovornosti. E baš tim ričima bi ja opisala našu politiku ovi dana što u varoši, što na tim višim kakim nivoima. Jeto raspiso pridsidnik Skupštine, Gojkov čovik od nepovirenja, nike izbore za mesne zajednice. Komšija Pere oma dotrčo, kaže, Kate ne daj nikom potpis, meni si ga obećala! Kako je to kazo, tako je otrčo i do snaš Klare, pa do Kale i Marije, pa Ivice, Stipana, i onog susjeda s kojim niko ne divani jel je uvik niki antiprotivan svima i svemu.

Je, mislim se u sebi, jel s Perom sve u redu, ta vride l ti potpisi tako zdravo ko da je pitanje života el smrti, bože me oprosti. Izbori za mesne zajednice? Smišno! Side tamo s vrimena na vrime kaki ljudi, mlate praznu slamu satima, a najvećma se posvađaje kad triba odlučit di će potrošit ono malo novaca o kojim odlučivaje: el na užnu u „Spartaku“ el na večeru kod Šaje u „Gatu“. Za štogod drugo, kažu, nemaje, sve kajase im oduzo onaj vrag Dinkić, pu, pu, nikad se ne vratio u politiku.

Baćo već izabro stranu. On svoj potpis ne da nikom. Kaže, ionako ti izbori ne služe ničem već da partije utvrde di koja stoji – ispod el iznad celzijusa, i koliko iznad celzijusa. Taman njim to dobro dođe prid one veće: lokalne i pokrajinske, a ako se onaj vištac Vučić bude bio zdravo srdio možda i vanredne republičke izbore. Dico, ako u tom baćinom divanu ima istine, a bit će da ima jel snaš Klara samo klama glavom naprid-natrag na te njegove riči, ta mi ništa u naredne po godine nećemo radit, već se bavit politikom, tili el ne tili.

Kad se samo sitim kake sve kule i gradove su nam do sad naobećavali svi odreda, pa prođu izbori, i ništa. I svi se site svi problema i svi imaju rešenja za te probleme misec-dva prid glasovanje, posli ništa. Tako će bit i sad. Jedno veliko ništa.

Jeto baš prija koji dan niko saopštenje sklepali Člankovi ligaši. Oće da spasu selo. Zapravo, neće oni, već mole ove što side pod varoškim tornjom al i sva drmala u kancelarijama koji su za taj poso plaćeni da štogod urade po tom pitanju. Dico, toliko i ja znam da su takim omašili adresu spasitelja. Selo se spašava na višim nivoima, i prvo su se morali zapitat šta je njev Članak po tom pitanju uradio el šta je mogo uradit, a nije. I zašto nije. Ne znam, njeva politika mi se u poslidnje vrime zdravo ne sviđa. Oni ko da se rukovode parolom „Vojvodinu nismo uspili sačuvat, al pridsidnika stranke jesmo“. Al bliže se ti izbori za mesne zajednice, pa se i ligaši sitili da triba štogod kazat da ne bude da nji nema.

Druge varoške partije, dico, te se bave samo same sobom. Tako nas je onaj što se zdravo voli slikovat, Ivanišević dr Nenad, važan čovik iz Vlade, obavistio da je u njevu stranku priletio jedan drugi, također zdravo važan čovik iz DSS-a. Ne moožem mu se sitit imena, al valjda je važan kad je bio pridsidnik Koštunicini pulena u varoši. Onda, i niki 158 članova Vulinove stranke se ispisalo iz te partije zbog ovi što su priletili iz Dačićevog SPS-a u njevo, sad već bivše jato. Uvriđeni su i povriđeni, dođoši im prioteli sve ono malo što su imali. Iđu se sad bavit kakim humanitarnim radom i ekologijom.

Pitate, dico, šta je s našim Perom Kuntićom? Pravo da vam kažem, ne znam. Tek se oni ni po kojem pitanju ne oglašavaje. El im je zdravo dobro tu di jesu el im zdravo nije dobro, al ne znaju šta će i kud će. Jeto Blaško još od kako se vlast prominila nije više dogradonačelnik, već kaki član grackog veća za obrazovanje, al tu važnu prominu njegovog stoca niko nije primetio jel se Blaško i onda, a i sad nastavio bavit otvaranjem kaki vašara. Da ne grišim dušu, prija koju nedilju je štogod kazo i o tom kako ovi što iđu u sridnju škulu tribaju naučit da tirat bicigle. Jeto, valjda to ima kake veze s obrazovanjem. Ne bavi se naš Blaško samo mangulicama.

I sad ja vas, dico, pitam jel smo mi birači take ovce da opet nasidnemo na prazne divane i još praznija obećanja? E kad krene sledeće nedilje kampanja, pa kad se odjedared svi aktiviraje, pa kad se site i kanalizacije i neflasterisani putova, i nezaposleni, i penzionera, i turizma na Paliću, i svi pozorišta u našem ataru, i vašaka brez bunja što trče po sokaku, sve ću zabilužit i obavistit vas, da štogod ne propuštite.

A Peri ću dat potpis. Šta ću, obaćala sam. Bolje ipak da i na tim nevažnim izborima glas dam našima neg njevima, a probat ću i baću priokrenit. Bolje da se mi bavimo politikom neg ona nama. Ne mož valjda dovika sve bit endelebendele.

Budite pozdravljeni,

Vaša Kata

pecat1

 

 

 

[clear]

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.