KATINA NEDILJA: BLITZKRIEG BUVA I ORLOVA

KATINA NEDILJA: BLITZKRIEG BUVA I ORLOVA

Foto: N1

26.09.2015

Kategorija: Politika

Jedno je cigurno, dva brata premijera su svoj cilj ispunila: košar s friškim glasovima je dopolak pun. Jedino ne bi znala pogodit za kog će vokšovat one kamiondžije

Izvor: N1

Izvor: N1

Al smo se izvriđali, dico moja, ove nedilje, ta nismo tako popriko gledili jedni na druge još od doba one beštije što sad mirno leži pod lipom u svojoj avliji! Cio belaj je nasto kad su oni siroti ljudi što pišce iđu za Nimačku prominili svoj put križa, pa misto kod nas da priđu granicu, očli u Srem, a otaleg – za Rvacku.

Sad, ja bi kazala da se u Rvackoj nisu baš snašli u novoj situaciji, iako su cilo lito divanili kako su spremni za tako štogod što je trevilo nas ode. Al su zato oma znali kazat ko je za sve kriv, pa su počeli u krupno divanit, a na koncu došlo je i do nikog trgovinskog rata. Jeto koliko nam je tribalo da se vratimo na staro: ni cila jedna nedilja!

Meni je sve to bilo smišno, jalte, svađaje se naši premijeri ko kaka dica. Onako usput sam čula da se spominju buve i orlovi, pa vriđanje i s jedne i s druge strane čija je država starija i pametnija, ako je država, a ne tamo nika obična teritorija. Diplomacka aktivnost vamo i tamo svela se u ti par dana na rešavanje rebusa: ko triba šarat, ko varat, a ko je varvarin?

Kad su ovi u Evropi vidili da se andrak ne smiriva, oma su poslali nikog Johanesa Hana da prikine svaku dalju šegu, šalu i pošalicu. Mir, dico, ako ne budete bili dobri, nećete dobit svoj dio kolača! Mora da njim je tako štogod taj Han kazo, i jeto, tako se taj rat svršio. A izbeglice? Ta nji niko u čitavoj toj ujdurmi nije ni spominjo ove nedilje, sem ko kaki zamagljen povod za izbijanje poranjeni frustracija s obadvi strane.

E, sad još samo triba utvrdit ko je u tom ratu pobedio. Vučić se čerez tog slikovo na HRT-u, namontiro lipo svoj osmih No.1, onaj ko kad opoziciji na domaćem terenu drži pridiku, pa kazo da smo mi ode moralni pobednici. U isto vrime, dico moja, Milanović je namistio svoju arogantnu facu No.1 na RTS-u, pa kazo da su oni tamo pravi pobednici, jel su nama ode ko punopravni članovi Evropske unije pokazali ko je glavni baćo.

Borame, novinarima koji su sidili spram nji u Beogradu i Zagrebu nije bilo lako, kad je sva diplomacija spala na njeva leđa. Ajd ti izađi na kraj s dva čovika zaljubljena u svoj lik i dilo, te državničku misiju, a obadva u srid pridizborne kampanje! S novinarske strane moglo se čut samo “dobro, dobro” svaki put kad je divan skrenio s puta, dok su odgovori na pitanja ko triba šarat, ko varat, a ko je varvarin ostala lebdit digod u eteru.

Jedno je cigurno, dva brata premijera su svoj cilj ispunila: košar s friškim glasovima je dopolak pun. Jedino ne bi znala pogodit za kog će vokšovat one kamiondžije kojima je skako tlak u ovi par dana, stradala prostata, i criva zatajila u čekanju da i ovaj besmisleni rat Srba i Rvata svrši.

Budite pozdravljeni,

Vaša Kata

pecat1

 

 

 

[clear]

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.