GABOR BODIŠ: MERKEL, SOROŠ I SAVAI

GABOR BODIŠ: MERKEL, SOROŠ I SAVAI

Izvor: visegradplus.org

03.11.2015

Kategorija: Politika

Glavni protagonista hepeninga u Senti je Jobikov mešetar za Mađare izvan granica Ištvan Savai, poznat i u Slovačkoj i u Rumuniji: čovek koji rado posećuje „otcepljene krajeve“. Iz oskudnih izveštaja o tom spektakularnom događaju ne zna se šta je plemenita namena tog ofisa na obali Tise, ali znamo da su neke stranke i sa vojvođanskim afinitetom (DS, LSV) osudile taj čin i traže objašnjenje

Izvor: hungarianspectrum.org

Izvor: hungarianspectrum.org

Besomučna kampanja vlade Viktora Orbana protiv izbeglica, pardon migranata, koja traje skoro celu godinu, naravno uzima žrtve i izvan granica zemlje Mađarske. I to u formi gubljenja racionalnog rasuđivanja u glavama i nekih vojvođanskih Mađara koji su upućeni na moćnu propagandnu mašineriju državnih TV kanala iz matice (one su moćne samo izvan granica, jer sem jednog sportskog kanala gledanost im je pala na ispod istorijskog minimuma).

Znamo u kojoj je fazi ta „borba za očuvanje šengenskih granica“. U razvijenoj bodljikavoj fazi, ali borba ne prestaje, jer ni neprijatelj ne spava. Tako će sam premijer permanentno napadnute zemlje izjaviti da iza izbegličke „invazije“ stoji niko drugi nego omrznuti Džordž Soroš (ili ti Soros Görgy) jer deli neke letke po Bliskom istoku i usmerava gramežljive privredne migrante da uzimaju Evropljanima, a pre svega Mađarima, posao. A ima i sumnjive finansijske veze sa raznim nevladinim organizacijama koje vršljaju po mračnim uglovima budimpeštanskih krčmi.

Taj isti Soroš je već i u prošlosti činio zlodela. Recimo, krajem osamdesetih dao je jednogodišnju stipendiju (Oksford) jednom mladom političaru-pripravniku. On je tada bio nadobudni liberal i zvao se Viktor Orban.

Ali, naravno, ne bi on to mogao da nam radi, da nema Amerike, koja za jedini razlog svog postojanja ima uništenje naše drage Evrope (vidi još: dva svetska rata i Maršalov plan). Ovo je valjda svima kristalno jasno.

Izvor: REUTERS/Marko Djurica

Izvor: REUTERS/Marko Djurica

Marljivi komunikatori u blizini i oko Viktora Orbana, međutim, znaju da ni Amerika ne može bez nekog propalog partnera u Evropi. Našli su ga napokon: a to je nemačka kancelarka Angela Merkel. Ona je kriva što izbeglice dolaze, jer je izjavila da će ih primiti. I odbija da ih maltretira a la Orban. A kao krunski dokaz zločinačke udruge Obama-Merkel, oslanjam se na izjavu izvesnog Tamaša Frica, jednog od ideologa na platnom spisku mađarske vlade – koji kaže da nije izbio nikakav skandal kada je obelodanjeno (Vikiliks) da Amerikanci prisluškuju mobilni telefon nemačke kancelarke. Znači: ona je lutka u raljama Vašingtona (Puppet On A String).

Ako bi neko pomislio da ovaj suptilni antiamerikanizam i antimerkelizam ima bilo kakve veze sa nedavnim veoma kriričnim govorom američke ambasadorke u Budimpešti, onda se taj svrstava automatski u bazne neprijatelje mađarske nacije.

I dok Mađari u Vojvodini, zajedno sa onima iz matice, iz dnevnika u dnevnik grickaju nokte kada će da padne mrska nam Merkelova, ni ne primećuju da je došao novi poklon u crnom paketu. U Senti je otvorena prijemna kancelarija stranke iz Mađarske, zvana Jobik (iliti Jobbik). Oni sebe vide kao nacionalnu radikalnu stranku (vidi kod Šešelja), a u Evropi čak ni ultradesničarka Lepenova ne želi da ima veze sa njima. A još desnije od ultradesnice, šta li je?

Izvor: antifeixistes.org

Izvor: antifeixistes.org

Glavni protagonista hepeninga u Senti je Jobikov mešetar za Mađare izvan granica Ištvan Savai, poznat i u Slovačkoj i u Rumuniji: čovek koji rado posećuje „otcepljene krajeve“. Iz oskudnih izveštaja o tom spektakularnom događaju ne zna se šta je plemenita namena tog ofisa na obali Tise, ali znamo da su neke stranke i sa vojvođanskim afinitetom (DS, LSV) osudile taj čin i traže objašnjenje.

Evo ga jedan, mada ne i umirujući: Orbanova kampanja mržnje je bila toliko uspešna da je Fides po svim istraživanjima dobio (povratio) oko 300 hiljada novih potencijalnih glasača. A Jobiku pada rejting, mada je još nedavno bio na dohvat ruke od Fidesa. Nemajući drugu ideju (Orban sve njihove nacionalističke adute troši bahato) Jobik se vratio na svoju staru praksu prigrljivanja braće po krvi (ako to išta znači) u susednim zemljama. To je dosta bedan i ofucan pokušaj, ali na obali Tise može da uzbrka duhove.

Jer: glavni tokovi mađarske orbitalne politike su usmereni na rušenje Merkelove, pa Amerike i nema kraja.

Niko ne sme da bije ovaj narod.

pecat1

 

 

 

[clear]

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.