DUŠAN STIPANOVIĆ OTKRIO TAJNU KOJU NIJE KRIO: POKRET SOCIJALISTA ČUVA INTERES GRADA, KOJI JE TAJNA

DUŠAN STIPANOVIĆ OTKRIO TAJNU KOJU NIJE KRIO: POKRET SOCIJALISTA ČUVA INTERES GRADA, KOJI JE TAJNA

Objavio: Magločistač

01.04.2015

Kategorija: Politika

Nakon što je razjasnio jednu i otvorio drugu, Stipanoviću u pomoć pritekla nepoznata mu osoba, podsećajući ga na treću tajnu koje se nije mogao setiti

 

Bivši šef odborničke grupe Socijalističke partije Srbije Dušan Stipanović objasnio je juče zašto je skrivao da nije čuvao tajnu da je nakon isključenja iz stranke u kojoj je proveo bar četvrt veka prešao u Pokret socijalista.

„Svakom normalnom i svakom razumnom bilo je jasno da će ta isključenja biti poništena. Ali, činjenica je da je posle tog čina, što se mene tiče, knjiga bila zatvorena“, objasnio je Stipanović svoju političku golgotu koju je svaki normalan i razuman novinar konačno razumeo, dodajući da je shvatio da su ljudi koji vode Gradski odbor SPS-a zastranili.

Međutim, tek što je konačno razjasnio dilemu koja je mesecima razjedala direktore i glavne urednike, Stipanović im je preko novinara servirao nekoliko novih, još težih. Otvarajući novo poglavlje u svojoj političkoj autobiografiji, on je bez uvijanja izašao s novim zagonetkama:

„Čitavo ovo zamešateljstvo u Subotici je nastalo upravo stoga što neki smatraju da im partijske funkcije daju za pravo i da krše zakon. S druge strane, bili smo i protiv nekih koji su u prošlosti dokazano radili protiv interesa Grada i građana; koji su omogućili ili radili da se iz javnih preduzeća odlivaju ogromne sume novca. Situacija u državi Srbiji, u gradu Subotici je takva da se takve aktivnosti više ne mogu pokušati. Sa druge strane, jedan od dodatnih motiva je bio taj što smo, kad se desilo to prvo nesretno isključenje za koje sam ja bio siguran da nema nijednog normalnog i ljudskog argumenta, u razgovoru sa ljudima iz Pokreta socijalista videli da postoje mogućnosti da putem njih pokrenemo, odnosno pojačavamo pritisak na neke vrlo bitne projekte za Grad i građane Subotice. Očekujem da ćemo na narednim konferencijama i vama moći detaljnije predočiti koji su to projekti, ali u svakom slučaju su značajni projekti.“

Nakon što je kolege ostavio u čudu, koji ga zbog šoka nisu stigli pitati ko su neki koji su u prošlosti dokazano radili protiv interesa Grada i zbog kojih se iz javnih preduzeća odlila ogromna količina novca, Stipanoviću je iznenada u pomoć pritekla osoba kojoj se najmanje nadao, jer je, kako je rekao, ni ne poznaje.

Obavestivši ga da on zapravo nije izbačen iz SPS-a, Stipanoviću nepoznati Dragoljub Milovanović pokušao je osvežiti pamćenje i nekakvim razgovorom na „Majuru“ s nekakvim gospodinom Vuletićem.

„Koliko para košta Vaš prelazak?“, bezuspešno je Milovanović pokušavao pomoći Stipanoviću da se seti jednog nedavnog neformalnog sastanka sa, kako je rekao, savetnikom direktora Carina.

Nakon što se ni na više puta ponovljeno pitanje, i pored najbolje volje, Stipanović nije mogao setiti odgovora koji je teško shvatljiv svakom normalnom i svakom razumnom čoveku, konferencija za novinare prekinuta je u prijateljskom tonu.

U pokušaju da da svoj doprinos razvedravanju lokalne političke stvarnosti na temu idi mi dođi mi odbornika, „Magločistač“ neslužbeno doznaje da je cena potvrdnog odgovora na pitanje Zoltána Tereka da sedne u drugu odborničku klupu bila (i ostala) isključivo stvar njegovog ideološkog opredeljenja. Provereno. 500%

m od logoa sa rogovima mali

 

 

 

[clear]

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.