ZA PLATE U 2015. GODINI GRAD ISPLATIO VIŠE OD 123 MILIONA DINARA SUPROTNO ZAKONSKIM PROPISIMA

ZA PLATE U 2015. GODINI GRAD ISPLATIO VIŠE OD 123 MILIONA DINARA SUPROTNO ZAKONSKIM PROPISIMA

Foto: Magločistač

Objavio: Magločistač

15.12.2016

Kategorija: Subotica

Za plate zaposlenih, izabranih i postavljenih lica, subotička lokalna samouprava i javna preduzeća isplatili su prošle godine 123 miliona 454 hiljade dinara suprotno zakonskim propisima, pokazuje izveštaj državnog revizora (DRI).

Izvor: dri.rs

Kako se navodi u izveštaju, na pravnom osnovu suprotnom važećim zakonskim propisima Skupština grada isplatila je milion i 257 hiljada dinara. Od toga 689 hiljada dinara po osnovu plate zamenika predsednika Skupštine grada, iako zakonskim propisima nije predviđena mogućnost da zamenik predsednika Skupštine bude na stalnom radu i 568 hiljada dinara po  osnovu plate predsednika Skupštine grada kome je nepravilno uvećan koeficijent za 35%.

Gradsko veće isplatilo je na ovaj način 7 miliona 447 hiljada dinara, i to 6 miliona 861 hiljadu dinara po osnovu plate gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća kojima su nepravilno uvećani koeficijenti u rasponu od 25% do 40% i 586 hiljada dinara po osnovu plate načelnice Gradske uprave kojoj je nepravilno uvećan koeficijent za 10%.

Gradska uprava utrošila je prošle godine 99 miliona 919 hiljada dinara po osnovu plata zaposlenima u Gradskoj upravi kojima su nepravilno uvećani koeficijenti, i to za 33 zaposlenih za 10%; za četvoro u rasponu od 10% do 30% i za sva zaposlena lica, tj. 327 zaposlenih za 35%.

Budžetska inspekcija (?!) potrošila je 891 hiljadu dinara po osnovu plate šefa službe budžetske inspekcije kome je nepravilno utvrđen viši koeficijent od propisanog i pogrešno primenjivana propisana osnovica za obračun plate za postavljena lica.

Gradsko pravobranilaštvo (?!?!) utrošilo je milion i 840 hiljada dinara po osnovu plate za dva zamenika gradskog pravobranioca kojima su nepravilno utvrđeni viši koeficijenti od propisanih i za tri zaposlena kojima su nepravilno uvećani za 10% i dodatnih još 35%.

Zaštitnik građana (?!?!?!) utrošio je 2 miliona 206 hiljada dinara po osnovu plate za dva zaposlena u stručnoj službi Zaštitnika građana kojima su nepravilno uvećani koeficijenti za 35%.

Kancelarija za mlade takođe, 214 hiljada dinara po osnovu plate za koordinatora Kancelarije za mlade kome je nepravilno utvrđen viši osnovni koeficijent od propisanog i pogrešno primenjivana propisana osnovica za obračun plate za postavljena lica.

Foto: Magločistač

Zoološki vrt Palić isplatio je prošle godine 7 miliona 78 hiljada dinara po osnovu plate za direktora i sve zaposlene kojima je primenjivana neto osnovica koja je viša od propisane neto osnovice za ustanove kulture, i to u zavisnosti od radnog mesta u iznosima od 2.902,78 dinara do 4.441,63 dinara i za šest zaposlenih kojima su nepravilno utvrđeni viši koeficijenti od propisanih.

Predškolska ustanova „Naša radost“ Subotica isplatila je milion 201 hiljadu dinara po osnovu plate za direktora i devet zaposlenih kojima su nepravilno utvrđeni viši koeficijenti od propisanih.

Dečje pozorište isplatilo je 578 hiljada dinara po osnovu plate za 20 zaposlenih kojima su nepravilno utvrđeni viši koeficijenti od propisanih.

Gradska biblioteka utrošila je 212 hiljada dinara po osnovu plate za pet zaposlenih kojima su nepravilno utvrđeni viši koeficijenti od propisanih.

Gradski muzej isplatio je 611 hiljada dinara po osnovu plate za devet zaposlenih kojima su nepravilno utvrđeni viši koeficijenti od propisanih.

Ove “nepravilno preuzete” obaveze za plate, dodatke, naknade i socijalne doprinose na teret poslodavca u iznosu od 123 miliona 454 hiljada dinara čine deo od najmanje 490 miliona 218 hiljada dinara koliko je po izveštaju revizora grad Subotica je isplatio u 2015. godini suprotno zakonskim propisima.

Pored toga, navedene su i obaveze čiji pravni osnov za izvršenje nije u skladu sa važećim zakonskim i drugim propisima, u iznosu od 105 miliona 236 hiljada dinara, zatim obaveze veće u odnosu na odobrene aproprijacije od 55 miliona 27 hiljada dinara, kao i isplate iz ostalih izvora iznad odobrene aproprijacije u iznosu os 14 miliona 796 hiljade dinara.

Takođe je navedeno da je bez odgovarajućeg postupka javne nabavke i bez poštovanja zakonskih procedura u postupcima javnih nabavki potrošeno 130 miliona 850 hiljada dinara; bez sprovedenog javnog konkursa 15 miliona 228 hiljada dinara; a bez validne (verodostojne) dokumentacije 31 miliona 715 hiljada dinara.

Grad takođe nije obračunao i naplatio ugovorenu kaznu za kašnjenje izvođača radova u iznosu najmanje od 8.865 hiljada dinara i manje naplatio prihode po osnovu zatezne kamate na prihode od davanja u zakup poslovnog prostora u iznosu od 5 miliona 47 hiljada dinara.

Povezani članci:
GRAD POTROŠIO PROŠLE GODINE VIŠE OD 105 MILIONA DINARA SUPROTNO ZAKONSKIM PROPISIMA
GRAD POTROŠIO PROŠLE GODINE VIŠE OD 175 MILIONA DINARA BEZ SPROVEDENIH JAVNIH NABAVKI I KONKURSA
GRAD SUBOTICA: OKO POLA MILIJARDE DINARA POTROŠENO SUPROTNO ZAKONU I PROPISIMA

 

(Magločistač)

 

 

 

[clear]

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.