Na dnevnom redu Skupštine grada Subotice 15 tačaka

Na dnevnom redu Skupštine grada Subotice 15 tačaka

Foto: Magločistač (arhiva)

Izvor: subotica.rs

06.10.2021

Kategorija: Subotica

„Na dnevnom redu sutrašnje, četrnaeste sednice Skupštine grada naći će se 15 tačaka dnevnog reda među kojima su najvažnije donošenje Rešenja o donošenju Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Subotice u 2021. godini i donošenje Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za deo prostora naselja Čantavir između deonice Opštinskog puta Subotica-Čantavir, zaštitnog pojasa vodotoka Čik i deonice državnog puta IIB reda br. 303“, rekao je predsednik Skupštine grada Subotice Balint Pastor najavljujući 14. sednice Skupštine grada koja je zakazana za četvrtak, 7. oktobar, sa početkom u 9 časova.

Usvajanje Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Subotice je bitno za sve građane Subotice, a ne samo za one koji se bave poljoprivredom i koji žive od poljoprivrede, jer Grad ostvaruje prihod od 99,56 miliona dinara od ovog programa, naglasio je Pastor:

“To je 40 odsto ukupnih sredstava, s obzirom na to da prema republičkom zakonu 40 odsto prihoda pripada jedinici lokalne samouprave, a po 30 posto AP Vojvodini i Republici Srbiji. Od ovih sredstava nadležni sekretarijat planira budžet koji koristi za tri namene: za razvoj poljoprivrede, za mere podrške ruralnom razvoju i za izgradnju objekta za sakupljanje i preradu proizvoda životinjskog porekla“.

On je rekao da se usvajanjem Plana detaljne regulacije za deo prostora naselja Čantavir planira i izgradnja kružnog toka na raskrsnici državnog puta drugog reda Novi Žednik-Čantavir i lokalnog puta Subotica-Čantavir.

„Izgradiće se, dakle, jedan novi kružni tok, a pored toga izvršiće se i prenamena nekadašnjih železničkih parcela i definisati zaštitna zona potoka Čik“, naveo je Balint Pastor.

Uz konstataciju da je u javnosti već bilo reči o imenovanju novog vršioca dužnosti direktora Zoološkog vrta Palić i da je za tu funkciju predložena Sonja Mandić, Pastor je istakao da se nada da će ona na sutrašnjem skupštinskom zasedanju biti izabrana za vršioca dužnosti direktora ove ustanove i da će nakon dugo vremena Zoološki vrt na Paliću ponovo biti ono što je nekad bio.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.