Stranka slobode i pravde: Izborom novog gradonačelnika Subotica dotakla dno

Stranka slobode i pravde: Izborom novog gradonačelnika Subotica dotakla dno

SSP

Objavio: Magločistač

25.08.2020

Kategorija: Subotica

“Novoizabrani gradonačelnik Subotice Stevan Bakić – Baki, čovek koji je prošle godine na sraman način pretio građankama i građanima Subotice sa skupštinske govornice da su praćeni i da je evidentirano njihovo kretanje, rezultat je, između ostalog, lažnih i nelegitimnih izbora koji su pre dva meseca održani u Subotici”, navodi se u današnjem saopštenju za javnost Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde (SSP).

Sve se to dešava u gradu u kom pacijenti sa najtežom kliničkom slikom čekaju svoj red od septembra da im “nepostojeća lekarska komisija, čije su prostorije samo 50 metara od gradonačelnikove kancelarije, aminuje svojim potpisom neophodnu dokumentaciju za dobijanje naknade za tuđu negu i pomoć”. Reč je, pojašnjavaju iz SSP-a, o papirima koje je videlo već nekoliko lekara specijalista i potvrdilo da ovi pacijenti zbog teške kliničke slike ne mogu da se staraju o sebi: “Da ponovimo, ovi ljudi čekaju od septembra prošle godine da im lekarska komisija potvrdi ono što im zakonski pripada”.

Odbornici nelegalne Skupštine grada Subotice izabrali su i Miloša Nikolića za člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje i kulturu, “čoveka koji je pre nekoliko godina optužen od državnih insitucija za izbornu manipulaciju sa potpisima”.

“U ovom gradu kulturna dešavanja odavno ne postoje, ali zato niču kladionice, širi se kič i šund. U Subotici vlada medijski mrak, dno više ne postoji, a naprednjačka bratija cenzuriše gotovo svaku informaciju, dok novopostavljene kamere od 190.000 evra na subotičkom buvljaku snimaju kako zakupci tezgi zatvaraju svoje radnje jer ne mogu da opstanu u zlatnom dobu naprednjačke bratije kome i Stevan  Bakić – Baki pripada. O tome niko ne želi da zna i ne piše. Na konkursu subotičke Tržnice  srećni dobitnik je ponuđač (naravno jedini) sa cenom koja bi mogla da pokrije uvođenje video-nadzora za celu teritoriju Severnobačkog okruga”, navodi se u saopštenju za javnost.

“Vlast u Subotici, kao i u celoj Srbiji, uoči lažnih izbora, manipuliše brojevima obolelih i preminulih od korona virusa, što pokazuje koliko zapravo vredi ljudski život u ovoj državi. Zatim, beležimo nagli skok zaraženih i umrlih nekoliko dana nakon proglašenja rezultata izbora što jasno svedoči da vlast bez prikrivanja laže svoje građane i manipuliše u cilju osvajanja apsolutne vlasti na svim nivoima u državi. Sve ovo je samo jedan od razloga zbog kojih Suboticu svakodnevno napuštaju naši obrazovani, stručni i vredni sugrađani u potrazi za boljim i dostojanstvenijim životom.”

Stranka slobode i pravde u Subotici će i dalje ukazivati na mnogobrojne nepravilnosti i pozivaće vlasti da obezbede pristojne uslove života za svoje građane: “Borićemo se za pravo naših sugrađana da u buduće slobodnom voljom biraju svoje predstavnike u lokalnom parlamentu, one koji će na najbolji način brinuti o njihovim interesima i potrebama”, stoji na kraju.

(Magločistač)

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.