“ONAJ KO ŽELI DA SE BAVI KULTUROM – NIJE MU POTREBNO POSEBNO OBRAZOVANJE“ – DRUGI DEO

“ONAJ KO ŽELI DA SE BAVI KULTUROM – NIJE MU POTREBNO POSEBNO OBRAZOVANJE“ – DRUGI DEO

Foto: Magločistač

Objavio: Magločistač

24.04.2018

Kategorija: Kultura

Subotičko Gradsko veće podržalo je izbor nekadašnjeg tehnologa u mešaoni stočne hrane u odnosu na nekadašnju menadžerku u kulturi na mesto direktora Ustanove od posebnog značaja za mađarsku, bunjevačku i romsku nacionalnu manjinu – ART bioskop Aleksandar Lifka.

 

Gordana Guberinić

Nakon konkursa koji je sproveo Upravni odbor ove institucije, njegovi članovi su dali prednost dosadašnjem vršiocu dužnosti direktora ove institucije kulture Gordani Guberinić u odnosu na Gordanu Vukov Ciganjik, koje su jedine podnele prijavu i ispunjavale uslove konkursa.

 

U obrazloženju predloga imenovanja navodi se mišljenje UO da je Guberinićeva “organizovanija, jasnija sa ciljevima i planom realizacije, raspolaže većim radnim iskustvom, te bolje sagledava finansijski aspekt poslovanja ovakve ustanove”.

 

“Ima izražene organizacione sposobnosti, veštinu komunikacije, spretnost da radi pod pritiskom, a daje joj prednost i to da je godinu dana uspešno rukovodila ustanovom (sve performanse poslovanja su uvećane)” – navodi se u obrazloženju.

 

 

Guberinićeva poseduje dve diplome Megatrend univerziteta, a od 2003. do 2015. godine bila je glavni tehnolog Prehrane i Mešaone stočne hrane u preduzeću “Agroseme – Panonija”.

 

Njena protiv kandidatkinja bila je Gordana Vukov Ciganjik, dugogodišnja menadžerka za kulturu u Fondaciji “Danilo Kiš”, diplomirana glumica, trenutno na postdiplomskim studijama.

 

“Ima energiju i ideju, ali te ideje nisu do kraja razrađene, samo su taksativno navedene, nema rešenja o načinu finansiranja programa, previše se oslanja na moguća, a ne sigurna sredstva iz konkursa i donacija, kao da joj finansijski aspekt nije previše bitan. Isključivo se bazira na rad sa mladima, ostale ciljne grupe nisu ni planirane, a nema iskustva na rukovodećem mestu” – smatra Upravni odbor.

 

Pozitivno mišljenje je zatraženo i dobijeno od Nacionalnih saveta mađarske, bunjevačke i romske nacionalne manjine, koji su ovu instituciju proglasili kao od izuzetnog značaja.

 

Poslednju reč o imenovanju daće Skupština grada, koja je i postavila Guberinićevu na mesto mesto VD direktora ove ustanove, kada je odbornica vladajuće većine Josipa Ivanković izjavila da „onom ko želi da se bavi kulturom, nije potrebno posebno obrazovanje“.

 

(Magločistač)

 

 

 

[clear]

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.