Krizni štab: Epidemiološka situacija u Srbiji stabilna, ali i nesigurna

Krizni štab: Epidemiološka situacija u Srbiji stabilna, ali i nesigurna

Foto: NJ/Magločistač

Objavio: Magločistač

28.09.2020

Kategorija: U fokusu

Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo je odluku o ublažavanju mera zbog stabilne epidemiološke situacije u Srbiji.

Rad kafića i restorana u zatvorenom prostoru produžava se do 23 časa uz poštovanje svih propisanih mera.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević rekla je posle sednice Kriznog štaba da je epidemiološka situacija izuzetno stabilna ali je i nesigurna, sa nekoliko desetina novozaraženih osoba dnevno.

Ona je istakla da ukupan broj ljudi u zatvorenom prostoru treba da bude limitiran kvadraturom prostorije, a udaljenost između njih najmanje metar i po.

Kulturne i sportske manifestacije kao ni sajmovi ipak nisu odobreni.

Kisić Tepavčević je rekla da je od početka školske godine izuzetno stabilna situacija u školama. Navela je da je za četiri nedelje zabeležen samo jedna slučaj lokalne transmisije u školskoj sredini.

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.