About the author

Povezani članci

One Comment

  1. 1

    J.

    Onaj ko je pažljivo pročitao kompletno pismo ostavke gospodina Markovića koje je dostupno na nekim portalima nije mogao da ne primeti da je on idejni tvorac festivala i autor programa. Kako je moguće oteti/preuzeti nešto što ti pripada? Neupućenima savetujem da se pozabave pravom intelektualne svojine. Neke stvari će im biti jasnije. Čak i kada autor ugovorom ili licencom ustupi nekome svoje delo na korišćenje, tj. prenese imovinsko pravo (a u ovom slučaju nam nije poznato da li takav ugovor uopšte postoji), moralno pravo autora je neotuđivo i neprenosivo.
    Autorsko pravo na delu nastaje u trenutku nastanka dela (u ovom slučaju npr. pisanog dela koje predstavlja sadržaj manifestacije), i od tog trenutka autor stiče sva moralna i imovinska prava na tom delu i uživa zaštitu. Za obezbeđivanje zaštite nije potrebno obavljati nikakve formalnosti – one su čak i zabranjene Bernskom konvencijom.
    Da bi bilo zaštićeno autorskim pravom, delo mora da bude izvorna duhovna tvorevina autora, ali ne postoji zakonski zahtev u pogledu nivoa originalnosti, maštovitosti ili inovativnosti dela.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Maglocistac.rs. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Magločistač zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team