NENAD ČANAK NA SASTANKU GRADSKOG ODBORA LIGE SOCIJALDEMOKRATA: BIĆEMO VODEĆA SILA U VOJVODINI

NENAD ČANAK NA SASTANKU GRADSKOG ODBORA LIGE SOCIJALDEMOKRATA: BIĆEMO VODEĆA SILA U VOJVODINI

Foto: Magločistač

Objavio: Magločistač

25.03.2015

Kategorija: Politika

Svoj optimizam predsednik LSV-a bazira na slabostima političkih protivnika

 

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je došlo vreme da stranka na čijem je čelu ostvari svoju istorijsku ulogu, a to je da postane vodeća politička sila u Vojvodini.

On je uoči sinoćnjeg sastanka Gradskog odbora LSV-a na Otvorenom univerzitetu novinarima rekao da svoj optimizam bazira na slabostima svih ostalih političkih opcija zbog njihovih unutarstranačkih trvenja, loše kadrovske strukture, kao zbog toga što, kako je naveo, stranke sa centralama u Beogradu gube podršku u Vojvodini.

LSV Canak1„Mislim da ćemo na ovim izborima iz hiljadu razloga pokazati daleko bolji rezultat nego na prošlim, a prošli su bili rekordni u odnosu na sve prethodne“, rekao je Čanak, dodajući da je Ligi potpuno svejedno hoće li (pokrajinski i republički) izbori biti u decembru ove ili u aprilu sledeće godine.

Lider LSV-a je rekao i da je u poslednje vreme bilo dosta nesporazuma sa Savezom vojvođanskih Mađara i za to naveo dva osnovna razloga: prvi su građanska, a drugi nacionalna stranka, te činjenicu da između njega i predsednika SVM-a Istvána Pásztora nije bilo dovoljno komunikacije. Ističući da su ti problemi nakon nekoliko poslednjih sastanaka rešeni, Čanak je rekao da je koalicija na pokrajinskom nivou sa SVM-om „održiva“. Ne precizirajući o čemu je reč, on nije isključio ni mogućnost saradnje sa ovom strankom ni u „nekim drugim situacijama“ pre kojih će se dogovoriti oko detalja „precizno urađenih projekata“.

Za razliku od sposobnosti predviđanja uspeha stranke na čijem je čelu na predstojećim izborima, Čanak, međutim, nije znao reći u kojoj se poziciji nalazi LSV u Skupštini grada u Subotici: pozicionoj ili opozicionoj.

„Sad ću da vidim“, kratko je zaključio Čanak pre odlaska na sastanak Gradskog odbora.

m od logoa sa rogovima mali

 

 

 

 

[clear]

 

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.